Consultaties & Tarieven

Diëtiste Ine Bosmans


Consultaties & Tarieven

De consultaties gebeuren steeds op afspraak.* Eerste consultatie


Tijdens de eerste consultatie wordt een patiëntendossier aangemaakt met uw persoonlijke gegevens. Daarnaast wordt er gepeild naar uw medische voorgeschiedenis, uw streefdoelen, uw verwachtingen van mij als diëtiste en van uw huidige levenswijze. Op die manier kan ik mij een goed beeld vormen van de behandeling die het best bij u past. Verder gaan we het ook hebben over de inhoud van de volgende consultaties en over de duur en frequentie van de consultaties. Als voorbereiding van ons volgende gesprek, krijgt u nog een eetdagboekje mee. Hierin mag u gedurende een week opschrijven wat u eet. Dit boekje vormt dan ook de basis van uw behandeling en zal tijdens de tweede consultatie uitvoerig besproken en aangepast worden.


Deze consultatie zal zo’n 60 minuten in beslag nemen aan een tarief van € 50,00.
* Opvolgconsultaties


Gedurende de opvolgconsultaties gaan we samen uw eetdagboekje bekijken en bespreken. Aan de hand van dit eetdagboek zullen we samen een schema opstellen en verder aanpassen naar uw persoonlijke behoeften. De volgende consultaties zullen gebruikt worden om wat meer uitleg te geven over de verschillende lagen van de voedingsdriehoek en over het interpreteren van etiketten op voedingsmiddelen. Hierna kunnen we eventueel nog enkele gerelateerde aandoeningen en de invloed van voeding hierop bespreken. Alle vragen die u heeft, kunnen dan natuurlijk ook gesteld worden.


Deze consultaties duurt gemiddeld zo’n 30 minuten aan een tarief van € 23,00.
* Onderhoudsconsultatie


Onderhoudsconsultaties zijn bedoeld om u, wanneer u reeds op de goede weg bent, verder te ondersteunen in het volhouden van uw voedingspatroon. Hierbij kunnen er verschillende onderwerpen besproken worden die voor u belangrijk zijn in het dagelijkse leven. Dit kan gaan van wat te eten op restaurant tot het bereiden van een lekkere én gezonde feestmaaltijd.


Deze consultaties kunnen beperkt worden tot 15 minuten aan een tarief van € 12,00.Ik ben erkend als diëtiste door het RIZIV. Dit betekent concreet voor u dat u kan genieten van een terugbetaling door uw ziekenfonds. Om de juiste voorwaarden van deze terugbetaling te kennen, kijkt u best even op de website van uw ziekenfonds. Verder betekent dit ook dat er een tussenkomst is voor patiënten met een voortraject diabetes type 2, zorgtraject diabetes en zorgtraject nierinsufficiëntie, die op voorschrift van hun arts langskomen.


Consultaties in het kader van:

* voortraject diabetes type 2 (2 consultaties per jaar)

* zorgtraject diabetes (2 consultaties per jaar)

* zorgtraject nierinsufficiëntie (2-4 consultaties per jaar, afhankelijk van GFR)Welkom op de website van diëtiste Ine Bosmans.


Diëtiste Ine Bosmans - +32 498 23 32 71 - dietiste.inebosmans@gmail.com - RIZIV 5-61668-59-601

 

Kinrooi - Kaulille - Beringen - Sint-Truiden - Hasselt